Om blogging og kunstblogger

De siste dagene har jeg lest i boka til bloggeren Ida Jackson alias Virrvarr, Sosiale medier, – hvordan ta over verden uten å gå ut av huset. I boka står det at ordet blogg har en maritim forankring fra det å føre logg slik sjømenn alltid har gjort over værforhold, havner og andre hendelser av betydning. Blogg kommer fra weblogg som en tidligere lenkesamler kalte wee-blog. Og så ble det til blogg slik vi kjenner det i dag.

Det er i ordets opphav at jeg kjenner igjen egen intensjon for å skrive blogg. At det er en loggføring av egne prosjekter, ideer, arbeidsmetoder og tanker. Og det geniale med blogg er at i tillegg til at andre kan lese den, så har lesere også en mulighet til å kommenter, komme med innspill og bli samtalepartnere i arbeidssituasjonen.

Jeg håper i 2011 og se flere kunstbloggere, enten som publiserer bilder slik Nina Refsnes i NINARTIST gjør med stilleben fra atelieret, eller Andre Galis GaliBlog med bilder fra utstillinger og utstillingsåpninger. Cecile Nissen har fokusert på det kultur- og kunstpolitiske i sin blogg. Bildet under er fra bloggen til Nina Refsnes.

Andre bloggere som skriver om arbeidsprosesser finnes oftere blant forfattere enn billedkunstnere. Trampolineland av forfatteren Vidar Kvalshaug er en av mine favoritter. Tips om andre kunstblogger tas i mot med takk.

Publisert av

idajulsen

#seiling #natur #litteratur #miljøpolitikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s