No 13 contemporary i Fredrikstad

Et nytt prosjektbasert, visningssted for kunst i Fredrikstad. Hurra! Jeg har skrevet en kunstanmeldelse av stedets første utstilling i Fredrikstad Blads lørdagutgave. No 13 contemporary har også sin egen blogg du kan se på.

Første kunstner ut er Stefan Christiansen som har laget arbeidet «Elleville dager». Bildet under er fra vindusutstillingen:

Her er to utdrag fra anmeldelse:

Røyken velter seg oppover. Maleriet er stille, men det oppleves ikke som stillestående på grunn av alle de malte valørene i den enorme røykskyen. Den dramatiske komposisjonen gjør den levende. En sterk kontrast er plankene som ligger der i total stillhet. Det er som rett etter en katastrofe da stillheten er til å ta og føle på.

Vi ser utstillingen «Elleville dager» i vinduet vi går forbi. Kunstneren, Stefan Christiansen har laget det spesielt for No 13 contemporary. I kunstspråket kaller vi dette et stedsspesifikt kunstprosjekt, der omgivelsene arbeidet vises i, inngår som en del av kunstverkets utforming og innhold. Her er det en dialog med brannstasjonen like ved som forholder seg til det å håndtere røyk og katastrofer.

Absolutt en utstilling å få med seg.

Publisert av

idajulsen

#seiling #natur #litteratur #miljøpolitikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s